خطبه های نماز جمعه

  • ۰
  • ۰

 مشروح خطبه های نماز جمعه 23 مهرماه ۱۴۰۰

 حجت الاسلام والمسلمین موسوی فرد نماینده ولی فقیه در خوزستان و امام جمعه اهواز

شروح خطبه های نماز جمعه 23 مهرماه1400
 حجت الاسلام والمسلمین موسوی فرد نماینده ولی فقیه در خوزستان و امام جمعه اهواز

قال الله تبارک و تعالی «إِنَّ اللَّهَ لا یُغَیِّرُ ما بِقَومٍ حَتّى یُغَیِّروا ما بِأَنفُسِهِم» و در آیه دیگری «ذلِکَ بِأَنَّ اللَّهَ لَم یَکُ مُغَیِّرًا نِعمَةً أَنعَمَها عَلى قَومٍ حَتّى یُغَیِّروا ما بِأَنفُسِهِم»، در این دو آیه شریفه خداوند متعال از دو مساله بسیار مهم صحبت می کند. نخست "ما بِقَومٍ" و دیگری مسأله «ما بِأَنفُسِهِم».

"ما بِقَومٍ" مقدرات و سرنوشت انسان است، «ما بِأَنفُسِهِم» مسأله اخلاق و سرنوشت مردم است. سرنوشت انسان که عزت و ذلت امت باشد به رفتار انسان ها بستگی دارد. در روایتی از امیرالمؤمنین(ع) آمده که «مَا عَالَ مَنِ اقْتَصد» یعنی هرگز امتی که میانه‌روی از هزینه‌کرد زندگی را رویکرد خود قرار دهد فقیر نمی شود، «مَا عَالَ» مقدرات و سرنوشت انسان و «مَنِ اقْتَصد» اخلاق است.

در روایت دیگری از امیرالمؤمنین(ع) آمده که «مَن أسرَفَ فی طَلَبِ الدُّنیا ماتَ فَقیرا»، بخش نخست اخلاق و بخش دوم روایت نیز مقدرات و سرنوشت انسان می باشد. براساس اخلاق و رفتار انسان ها است که مقدرات الهی شکل می گیرد.

مظلوم ترین و غریب ترین امام، امام حسن عسکری(ع) است، برخی از شیعیان بی بصیرت به امام نامه ای نوشتند مبنی براینکه مبالغی را خدمت شما فرستادیم، بفرمایید کجا هزینه می کنید؟ یعنی تردید داشتند که امام زمانشان مطابق عدالت هزینه می کند اما بعداز آن مردم برای همیشه از رؤیت امام محروم شدند.

مسأله غیبت و ظهور مثل مسأله طلوع و غروب خورشید است، همانگونه که غروب خورشید تدریجی است، طلوع آن نیز تدریجی است فلذا ابتدا از رؤیت امام زمان(عج) محروم شدیم و بعد نیز از صدای امام محروم شدیم و این محرومیت بیشتر شد. خداوند متعال نعمت امامت را می دهد مادامی که شاکر باشیم اما اگر کفران نعمت داشتیم خداوند آن را می گیرد.

آنکه می تواند مسأله ظهور را رقم بزند رفتار ما شیعیان است و در این زمینه باید دقت کنیم، «إِنَّ اللَّهَ لا یُغَیِّرُ ما بِقَومٍ حَتّى یُغَیِّروا ما بِأَنفُسِهِم»، هرگز سرنوشت انسان ها که مسأله [غیبت و ظهور] است، تغییر نمی کند مگر با رفتارهای ما. اگر کفران نعمت را کنار گذاشتیم مسأله ظهور محقق خواهد شد.

سالروز شهادت مظلوم ترین و غریب ترین امام، امام حسن عسکری(ع) را به فرزند برومندش ولی الله اعظم امام عصر(عج) تسلیت عرض می کنم و همچنین سرآغاز حکومت جهانی امام عصر(عج) را تبریک و تهنیت عرض می کنم.

درخصوص انتخابات عراق، از آن جهت که سرنوشت نظام مقدس اسلامی با کشورهای منطقه مخصوصا کشورهای مقاومت پیوند خورده مسأله انتخابات برای ما بسیار مهم است همانگونه که در سوریه بسیار مهم بود. ان شاءالله محصول و نتیجه انتخابات عراق به نفع مردم مظلوم عراق رقم بخورد.

نگاه راهبردی نظام مقدس اسلامی متمرکز بر خود مردم است که آنها چه تصمیمی می‌گیرند به این خاطر جریان های سیاسی و قومیتی طرف نظام مقدس اسلامی نیست. بهترین اقدام ما در نظام متحدسازی جریانات و گروه های مختلف شیعی است که در کنار یکدیگر قرار بگیرند و بتوانند به اهداف عالی خود راه پیدا کنند.

درخصوص اوضاع افغانستان و مردم مظلوم آن، با تمام وجود به شهیدان نماز جمعه خان آباد افغانسان ابراز تکریم و احترام می کنیم و با تمام وجود لعن و نفرین خداوند متعال بر عاملین این انفجاری که در همین ایام اتفاق افتاد. آمریکا می کوشد تا از طریق داعش به عنوان یک اهرم فشار بر گرده مردم افغانستان به اهداف خود راه پیدا کند و خواسته های خود را بر این مردم تحمیل کند.

نکته سوم درخصوص مسأله آذربایجان است، حُسن همجواری از اصول ثابت جمهوری اسلامی ایران و نظام مقدس اسلامی است و مقابله با جریان های تکفیری و تروریستی یک اصل ثابت می باشد. خاک کشور ما نباید بستر سوء استفاده دشمنان علیه همسایگان قرار گیرد فلذا این از راهبردهای نظام مقدس اسلامی است.

در مسائل داخلی، مسأله خشکسالی و درخواست خاضعانه و ذلیلانه از خداوند متعال و استسقا و طلب باران بسیار می تواند گره گشا باشد فلذا از این هفته در نماز جمعه از خداوند متعال درخواست و دعای استقسا را می خوانیم. مردم عزیز شک نکنید که اگر ذلیلانه و عاجزانه در پیشگاه خداوند متعال باران رحمت الهی را درخواست کنیم، خداوند یاری خواهد کرد، مسأله خشکسالی دست ما نیست.

نکته دیگر درخصوص زلزله اندیکا است، تسریع در بازسازی و تعمیر منازل محروم مردم اندیکا صورت گیرد شاید این زلزله اسباب خیری شد برای اینکه توجه بیشتری به منطقه محروم اندیکا بشود.

رسانه ملی، گروه های جهادی و رسانه های دلسوز نگذارند مسأله اندیکا فراموش بشود. بالغ بر 120 روستا از صد در صد تخریب تا ده درصد دچار آسیب شدند. یک وظیفه دولتمردان دارند و یک وظیفه ما مردم، فکر کنیم که پدران، مادران و عزیزان ما در آن منطقه هستند هرکسی هر چقدر توان دارد کمک کند.
واکسیناسیون به صورت حداکثری باید ادامه پیدا کند، مردم استقبال کنند، باور کنید که تمام بلاهای واگیر که در سالیان متمادی بوده تنها راه چاره آنها واکسیناسیون بوده است.

در آستانه مسأله بارندگی و فاضلاب اهواز و برخی از شهرستان های خوزستان قرار گرفته ایم، مسئولان خود را برای لایروبی فاضلاب مهیا کنند و خود را به گونه ای آماده کنند که با مسائل سال های قبل مواجه نشوند.

در انتصاب و گزینش مدیران استانی توجه به سه شاخصه مهم تعهد، تخصص و سابقه مفید و مؤثر در انتخاب افراد می تواند مؤثر باشد. شایسته گزینی و پرهیز از قومیت گرایی و زبان گرایی می تواند مسأله بسیار مهمی باشد.

نکته دیگر، کسب مقام سوم و دوم توسط تیم سرافراز کشتی فرنگی و آزاد ایران اسلامی را تبریک و تهنیت عرض می کنم. در یک بازه زمانی با اینکه به هر حال در مسابقات قبلی بسیار چشم گیر نبود اما الحمدالله در سایه تلاش و تمرین های مؤثر و نکته مهم‌تر آن انتشار تصاویر نماز اول وقت کشتی گیران صورت گرفت.

هفته نیروی انتظامی به خانواده بزرگ این نیروی مسلح اعم از ناجا و مرزبانی تبریک و تهنیت عرض می کنم و از خداوند متعال می خواهم که ان شاءالله بر توفیقات این نیروی بزرگوار برای ایجاد امنیت هرچه بیشتر در صحنه ها و مأموریت های گوناگون توفیق و کرامت عنایت بفرماید.

آخرین مسأله، یکی از اهداف عالیه ظهور و حکومت جهانی امام عصر(عج)، «لَقَد أَرسَلنا رُسُلَنا بِالبَیِّناتِ وَأَنزَلنا مَعَهُمُ الکِتابَ وَالمیزانَ لِیَقومَ النّاسُ بِالقِسطِ» مسأله عدالت و قسط است. رهبرمعظم انقلاب در اجرای عدالت در نظام مقدس اسلامی فرمودند که ما در اجرای عدالت نمره مطلوبی را به دست نیاوردیم و معظم له در جای دیگری می فرمایند در موضوع عدالت وضعیت خوبی نداریم و مطلقا راضی کننده نیست.

سوالی که مطرح می شود، آیا راهی که آمده ایم خطاست؟ آیا از ابتدای انقلاب اصل مسیر را اشتباه رفتیم که نتوانستیم به مطلوب خودمان در مسأله عدالت راه پیدا کنیم؟ آیا دچار عقب‌گرد یا در جا زدن و توقف شده ایم و اساسا ما با چه عیار و شاخصه ای از تحقق عدالت باید حرف بزنیم و ببینیم چه مقدار تحقق عدالت در نظام مقدس اسلامی شکل گرفته است؟

این عقب ماندگی در نسبت به قبل از انقلاب اسلامی و دیگر کشفورها با چه عیار و شاخصه هایی باید دنبال شود؟ رهبرمعظم انقلاب فرمودند که عدالت یک ارزش مطلق است که هدف انقلاب و نظام سازی و تمدن سازی اسلامی است. ما درباره یکی از غایی ترین هدف حکومت اسلامی سخن می گوییم و بعد ایشان می فرمایند که عدالت خود یک هدف میانی است. هدف نهایی عبودیت و مقام بندگی می باشد.

دین هدف خود را به جهت تحقق عبودیت «عدالت» قرار داده است و حکومت دینی و اسلامی بستر شکل گیری عدالت می باشد و تحقق این مسأله به صورت دستوری، دفعی و پروژه ای نیست. اجرای عدالت مسأله بسیار مهمی است و امام جامعه و رهبر جامعه آیا می تواند به صورت دفعی و دستوری اجرا کند؟ عدالتی که با قیام لله رقم می خورد نه صرفا با دست پر قدرت حاکم، رهبر و امام جامعه.

هدف قیام امام بلند شدن مردم و به عدالت عمل کردن «لِیَقومَ النّاسُ بِالقِسط» اینکه مردم به قسط و عدالت قیام کنند و ما نیز بتوانیم بستر و زیرساخت هایی را فراهم کنیم که مردم آنقدر بالا بروند و به این سمت و سو حرکت کنند.

عدالت و تحول بیرونی نتیجه تحول درونی است، انقلاب ظاهری در سال 57 صورت گرفت اما توانستیم انقلاب درونی را با عدالت انفسی رقم بزنیم؟ عدالت باطنی اگر محقق بشود به عدالت ظاهری راه پیدا خواهد کرد.

 

 

 

  • ۰۰/۱۰/۱۶
  • محمد ابراهیم

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی